Dzisiaj moja „wariacja” makaronu ze szparagami z tym, co miałam akurat w domu a którym delektowaliśmy się ponad tydzień temu😉
Składniki:
- 500 g makaronu
- Pęczek szparagów
- Cebula
- Dwa ząbki czosnku
- Mozarella
- Parmezan
- Pietruszka
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Szparagi pokrój na
kawałki i odłóż główki. (Ja przez chwile trzymam je w gorącej, osolonej wodzie.
Po chwili dodaję główki i zaraz odsączam.) Na patelni podsmaż pokrojoną cebulę
z czosnkiem. Dodaj szparagi (bez główek) i ugotowany makaron. Na koniec zetrzyj
parmezan, dodaj pokrojoną mozzarellę i pietruszkę. Posyp jeszcze solą oraz
pieprzem. Wyłóż na talerz, połóż główki szparagów i posyp jeszcze świeżą
pietruszką.
Smacznego!
Spodobał Ci się tekst?
·
To teraz czas na Ciebie 😊 Będzie mi
miło, jeśli zostaniemy w kontakcie;
·
Odezwij się w komentarzu, dla Ciebie to chwila, dla mnie to bardzo
ważna wskazówka;
·
Jeśli uważasz, że wpis ten jest wartościowy lub chciałbyś podzielić
się z innymi czytelnikami – udostępnij mój post – oznacza to, że
doceniasz moją pracę;
Komentarze
Prześlij komentarz