Makaron ze szparagami

Dzisiaj moja „wariacja” makaronu ze szparagami z tym, co miałam akurat w domu a którym delektowaliśmy się ponad tydzień temu😉



Składniki:

  • 500 g makaronu
  • Pęczek szparagów
  • Cebula
  • Dwa ząbki czosnku
  • Mozarella
  • Parmezan
  • Pietruszka

 

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Szparagi pokrój na kawałki i odłóż główki. (Ja przez chwile trzymam je w gorącej, osolonej wodzie. Po chwili dodaję główki i zaraz odsączam.) Na patelni podsmaż pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodaj szparagi (bez główek) i ugotowany makaron. Na koniec zetrzyj parmezan, dodaj pokrojoną mozzarellę i pietruszkę. Posyp jeszcze solą oraz pieprzem. Wyłóż na talerz, połóż główki szparagów i posyp jeszcze świeżą pietruszką.

Smacznego!







Spodobał Ci się tekst?

·         To teraz czas na Ciebie 😊  Będzie mi miło, jeśli zostaniemy w kontakcie;

·         Odezwij się w komentarzu, dla Ciebie to chwila, dla mnie to bardzo ważna wskazówka; 

·         Jeśli uważasz, że wpis ten jest wartościowy lub chciałbyś podzielić się z   innymi czytelnikami – udostępnij mój post – oznacza to, że doceniasz moją   pracę;  

·         Bądźmy w kontakcie, obserwuj mój blog oraz polub mnie na Facebooku i Instagramie. 

Komentarze