Kiedy zostają białka po pieczeniu ciasta, warto zrobić szybkie w przygotowaniu i smaczne bezy, a raczej małe beziki. Mogą być w różnych kształtach, ale u nas ostatnio robiłam na szybko wykładane małą łyżeczką 😉
Bezy
Składniki:
- 4 białka
- Szklanka cukru
- Szczypta soli
Białka ubij ze szczyptą soli.
Dosypuj stopniowo cukier. (Możesz też do masy wycisnąć sok z cytryny lub
limonki.) Kiedy powstanie gęsta, błyszcząca masa wykładaj na blachę wyłożoną
papierem do pieczenia łyżeczką, lub przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj
jakie chcesz kształty.
Susz przez 3h w piekarniku nastawionym na 100 stopni.
Smacznego!
Spodobał Ci się tekst?
·
To teraz czas na Ciebie 😊 Będzie mi
miło, jeśli zostaniemy w kontakcie;
·
Odezwij się w komentarzu, dla Ciebie to chwila, dla mnie to bardzo
ważna wskazówka;
·
Jeśli uważasz, że wpis ten jest wartościowy lub chciałbyś podzielić
się z innymi czytelnikami – udostępnij mój post – oznacza to, że
doceniasz moją pracę;
·
Bądźmy w kontakcie, obserwuj mój blog oraz polub mnie
na Facebooku i Instagramie.
Komentarze
Prześlij komentarz