Rosół warzywny

Od roku nie jem mięsa i dobrze mi z tym 😊 Dlatego kiedy reszta Rodzinki gotuje rosół na ulubionych mięsach, ja robię go jedynie na włoszczyźnie z ulubionymi przyprawami. Kto powiedział, że tak się nie da? 😉



Niepozorny, złocisty napar, który od wieków gości w kuchniach mędrców, babć i zielarek. Rosół warzywny to nie tylko zupa, to płynne ukojenie, czar zaklęty w prostocie warzyw, które przez długie godziny oddają swój smak, aromat i duszę.



Składniki:

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • 1 por
  • 1 przypalona cebula
  • Natka pietruszki

Zioła jakie lubisz:

Sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk itd… Zależy tylko od Ciebie i Twojego smaku

Ja najbardziej lubię z długimi, lanymi kluskami i oczywiście z dużą ilością świeżej natki pietruszki oraz pokrojonymi warzywami.

Smacznego!












Spodobał Ci się tekst?

· To teraz czas na Ciebie 😊 Będzie mi miło, jeśli zostaniemy w kontakcie;
· Odezwij się w komentarzu, dla Ciebie to chwila, dla mnie to bardzo ważna wskazówka;
· Jeśli uważasz, że wpis ten jest wartościowy lub chciałbyś podzielić się z innymi czytelnikami – udostępnij mój post – oznacza to, że doceniasz moją pracę;
· Bądźmy w kontakcie, obserwuj mój blog oraz polub mnie na Facebooku i Instagramie.



Komentarze