Lubisz ananasa? Jeśli tak, to proponuję pyszny krem z przepisu Polki w Toskanii. Łatwy, prosty i orzeźwiający 😊
Składniki:
- 250 g serka mascarpone
- 300 g jogurtu waniliowego
- 6 plasterków świeżego ananasa (może być też z puszki)
- Kilka biszkoptów
- Pół szklanki syropu lub soku z ananasa
- Płatki migdałowe
- Kilka listków świeżej mięty
Plasterki
ananasa zmiksuj, zostawiając jeden do dekoracji.
Mascarpone
wymieszaj z jogurtem i zmiksowanym ananasem. Jeśli powstały krem będzie dla
Ciebie za mało słodki możesz dodać troszkę cukru lub miodu (ja nie dodawałam).
Do pucharków
nakładaj krem, na niego namoczone w soku biszkopty i znowu krem.
Udekoruj
kawałkami ananasa, listkami mięty i posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz