Krem jogurtowo ananasowy

Lubisz ananasa? Jeśli tak, to proponuję pyszny krem z przepisu Polki w Toskanii. Łatwy, prosty i orzeźwiający 😊



Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 300 g jogurtu waniliowego
  • 6 plasterków świeżego ananasa (może być też z puszki)
  • Kilka biszkoptów
  • Pół szklanki syropu lub soku z ananasa
  • Płatki migdałowe
  • Kilka listków świeżej mięty

Plasterki ananasa zmiksuj, zostawiając jeden do dekoracji.

Mascarpone wymieszaj z jogurtem i zmiksowanym ananasem. Jeśli powstały krem będzie dla Ciebie za mało słodki możesz dodać troszkę cukru lub miodu (ja nie dodawałam).

Do pucharków nakładaj krem, na niego namoczone w soku biszkopty i znowu krem.

Udekoruj kawałkami ananasa, listkami mięty i posyp płatkami migdałowymi.

Smacznego!



 

Komentarze