I kolejne
smaczne przekąski prosto z Italii 😉 Bruschetta na cztery sposoby. Mega
proste, smaczne i jeszcze ładnie wyglądają 😉 Można jeść oczami 😉
Składniki:
- Puszka pokrojonych pomidorów
- Bazylia
- Parmezan
Odsącz
pomidory, dodaj do nich pokrojoną bazylię (można kupić też takie od razu z
bazylią), zetrzyj parmezan i ułóż na bagietce podsmażonej na suchej patelni lub
na chlebie do bruschetty który można kupić w sklepie włoskim lub w Lidlu. Chleb
też podsmażamy na suchej patelni, układamy na nim później dodatki i kroimy.
Składniki:
- Ser pleśniowy
- Podsmażony boczek
Serem
smarujemy bułkę lub chleb (przygotowane tak jak wyżej), układamy na nim boczek
i gotowe.
Składniki:
- Biała fasola z puszki
- Tuńczyk w sosie własnym
- Czerwona cebula
- Szczypiorek
- Oliwa
Biała fasolę
odsącz, dodaj do niej tuńczyka, pokrojoną czerwoną cebulę, szczypiorek i oliwę.
Wszystko wymieszaj i układaj na pieczywie.
Składniki:
- Czerwona kapusta
- Orzechy włoskie
- Oliwa
Pokrój
kapustę, dodaj do niej orzechy (można je podsmażyć na patelni, ale to nie jest
konieczne), dolej oliwy, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i układaj na
pieczywie.
Smacznego!
Spodobał Ci się tekst?
·
To teraz czas na Ciebie 😊 Będzie mi
miło, jeśli zostaniemy w kontakcie;
·
Odezwij się w komentarzu, dla
Ciebie to chwila, dla mnie to bardzo ważna wskazówka;
·
Jeśli uważasz, że wpis ten jest
wartościowy lub chciałbyś podzielić się z innymi czytelnikami –
udostępnij mój post – oznacza to, że doceniasz moją
pracę;
·
Bądźmy w kontakcie, obserwuj mój blog
oraz polub mnie na Facebooku i Instagramie.
Jakie to pyszne. Już czuję ten smak :)
OdpowiedzUsuń