Bruschetta na kilka sposobów

I kolejne smaczne przekąski prosto z Italii 😉 Bruschetta na cztery sposoby. Mega proste, smaczne i jeszcze ładnie wyglądają 😉 Można jeść oczami 😉

 


Składniki:

  • Puszka pokrojonych pomidorów
  • Bazylia
  • Parmezan

Odsącz pomidory, dodaj do nich pokrojoną bazylię (można kupić też takie od razu z bazylią), zetrzyj parmezan i ułóż na bagietce podsmażonej na suchej patelni lub na chlebie do bruschetty który można kupić w sklepie włoskim lub w Lidlu. Chleb też podsmażamy na suchej patelni, układamy na nim później dodatki i kroimy.  

 

Składniki:

  • Ser pleśniowy
  • Podsmażony boczek

Serem smarujemy bułkę lub chleb (przygotowane tak jak wyżej), układamy na nim boczek i gotowe.

 

Składniki:

  • Biała fasola z puszki
  • Tuńczyk w sosie własnym
  • Czerwona cebula
  • Szczypiorek
  • Oliwa

Biała fasolę odsącz, dodaj do niej tuńczyka, pokrojoną czerwoną cebulę, szczypiorek i oliwę. Wszystko wymieszaj i układaj na pieczywie.

 

Składniki:

  • Czerwona kapusta
  • Orzechy włoskie
  • Oliwa

Pokrój kapustę, dodaj do niej orzechy (można je podsmażyć na patelni, ale to nie jest konieczne), dolej oliwy, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i układaj na pieczywie.

Smacznego!

  





 Spodobał Ci się tekst?

·         To teraz czas na Ciebie 😊  Będzie mi miło, jeśli zostaniemy w kontakcie;

·         Odezwij się w komentarzu, dla Ciebie to chwila, dla mnie to bardzo ważna wskazówka; 

·         Jeśli uważasz, że wpis ten jest wartościowy lub chciałbyś podzielić się z   innymi czytelnikami – udostępnij mój post – oznacza to, że doceniasz moją   pracę;  

·         Bądźmy w kontakcie, obserwuj mój blog oraz polub mnie na Facebooku i Instagramie.


Komentarze

Prześlij komentarz